Cuppingmassage

 


Cuppingmassage-imukuppihieronta


• lämmittää ja tasoittaa verenkiertoa

• laukaisee lihasjännitystä ja –kipua

• rentouttaa ja puhdistaa kehoa

• hajottaa selluliittia

• poistaa turvotusta, lisää imunestekiertoa

• voimistaa vastustuskykyä

• ennaltaehkäisee ja hoitaa

 


Cuppingmassage-kuivakuppaushieronta saa veren kiertämään

Cuppingmassage-hieronta(imukuppihieronta) elvyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa kehossa. Tehokas imu häivyttää kudokseen kertyneen kuona-aineen ja pääset eroon rasituksen aiheuttamasta lihaskireydestä ja kivusta.

Hoitovaikutus perustuu kumikupin sisälle synnytettävään alipaineeseen, jonka imu verevöittää lihaksen ja käynnistää kudoksen puhdistumisen. Samalla veren mukana liikkuvat ravintoaineet kulkeutuvat solutasolle. Aineenvaihdunnan elpyessä lihas rentoutuu ja kipu lievenee tai poistuu kokonaan.

Kuivakuppaus nostaa myös elimistön vastustuskykyä. Ennen antibioottien aikakautta kuivakuppauksella hoidettiin muun muassa erilaisia hengityselinten tulehdustiloja, kuten keuhkoputkentulehdusta. Kuivakuppaus lyhentää toipumisaikaa.

Kuppien sisään syntyvä alipaineimu hajottaa tehokkaasti myös rasvakudosta, kuten sidekudokseen asettautunutta selluliittia. Jotta tulokset jäävät pysyviksi, säännöllinen, päivittäinen hoito on välttämätöntä(itsehoito). Käsittelyä on hyvä tukea emäspitoisella ravinnolla ja ravintolisillä.

 


Kuivakuppaus on vanha hoitomenetelmä


Kuppaus on vanha kansanlääkinnässä käytetty hoitomenetelmä, jota on harjoitettu eri puolella maapalloa n. 5000 vuoden ajan. Varhaisin kuppausmenetelmä on ollut ns. "märkäkuppaus", jossa potilaan laskimoverta poistettiin kuppaussarvien tai imukuppien avulla. Tätä verikuppaukseksikin kutsuttua naturopaattista hoitomentelmää käytetään Suomessa vielä nykyäänkin.

Kuivakuppauksessa veri ei poistu kehosta, sitä ei valuteta eikä ”isketä suonta." Käsittelyssä vartalolle asetetaan alipaineperiaattella toimivia lasisia, kumisia tai silikonisia imukuppeja. Alipaineen aikaansaama imu vilkastuttaa kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Alipaine nostaa hiussuonissa olevaa verta pintakudoksia kohden ja sekoittaa kehon eri nesteet, mm. veren ja kudosnesteen(lymfa) keskenään. Hiussuonten avautuessa käsittelyalueelle leviää selkeä lämpö ja puna.

Keholle imu on aktivoiva ja terveellinen shokki: elimistön on palautettava homeostaattinen tasapaino kuljettamalla nesteet nopeasti takaisin verisuoniin ja imutiehyeisiin. Anti-homeostaattinen tila aktivoittaa imuunipuolustuksen, ja elimistön puhdistumisprosessi käynnistyy. Näin veren toksiinit(myrkylliset aineosat) puhdistuvat, punaiset ja valkoiset verisolut lisääntyvät ja veren pH-arvo muuttuu vähemmän happamammaksi. Emäksisyyden lisääntyessä solujen elinvoima lisääntyy, ne "nuorenevat", kun kuona niistä poistuu.

 
"Jos et parane millään, Sinun pitää ajatella miksi et. Parantuminen on kiinni
PAR-ANTAMISESTA, pa-ran-ta-mi-ses-ta. Opetelkaa tavaamaan! Paremman
an-ta-mi-ses-ta itselleen! Kukin voi parAntaa vain itsensä."
- "Muurhaistohtorin reseptejä", kouluttaja Marja Holm, 2004 -

 
 
Ajanvaraus:
naturaid@jippii.fi

p. 044 576 0890
www.naturaid.net
Espoo, Helsinki, Kirkkonummi
-

248957 | Copyright © 2024 Naturaid | Tekninen toteutus Webbinen.net